Olimme viime viikolla puolisoni kanssa hengellisen musiikin konsertissa. Vieressäni toisella puolella istui ystäväni, joka erään kappaleen alkaessa pukkasi minua ja kuiskasi: Muistatko, tämän laulun kertosäkeen laitoin sinulle viestissä silloin vuosi sitten.

Kuuntelin jälleen pitkästä aikaa sanoja; “ Sinä olet lahja niinkuin timanteista arvokkain. Sinä olet ihme, joita löytää voimme yhden vain. Sinä olet peili, josta luojan kuva heijastuu. Sinä olet sinä, eikä siihen pysty kukaan muu.”

Lämmittää sydäntä ja mieltä, kun tietää, että joku ajattelee minusta noin. Erityisesti hetkinä, jolloin elämässä on vaikeita asioita, kipuja ja alamittaisuuden tunteita. Ajattelen toki itsekin läheisistäni ja ystävistäni, että jokainen on kuin timantti. Ainutlaatuinen ja arvokas. Jokainen on.

Sinäkin. Sinä olet sinä, eikä siihen pysty kukaan muu! Jos luulet ja sanot, ettei sinusta kukaan ajattele noin, niin voin kertoa sinulle, että on vähintään yksi, joka ajattelee juuri sinusta niin. Että sinä olet kuin timanteista arvokkain. Jumala katsoo sinua ja ajattelee niin. Ei Raamattu turhaan sano että Jumala on rakastanut maailmaa niin, että antoi ainoan poikansa Jeesuksen, kuolemaan meidän edestämme. Tai lupaisiko Hän ettei torju luotaan yhtäkään, joka Hänen luokseen tulee? Hän on valmis vastaanottamaan ihan jokaisen, kaikkein kurjimman ja epäonnistuneimmankin ihmisen. Hän on valmis ottamaan sinut luokseen ja lapsekseen vaikka olisit rypenyt missä maailman rapakoissa. Tai vaikket olisi rypenyt koskaan missään. Tai vaikka olisit tekopyhä hurskastelija tai kirkossa käyvä hyvä ihminen. Hän ei käännä selkäänsä sinulle jos olet tuhlaajapoika tai -tyttö, joka haluaa palata Isän kotiin.

Ymmärrätkö, Jumala rakastaa sinua suunnattomasti. Olet kallisarvoinen ja Hän tahtoo puhdistaa ja eheyttää sinut niin, että se todellinen sinä, ainutlaatuinen timantti saa tulla näkyviin. Vanhassa virressä lauletaan “ niin alhaalla ei kukaan kulje, ettei siellä Jeesus ois, Hän ei yhtäkään luotansa sulje, eikä karkoita ketään pois..” Tule siis sinäkin Jeesuksen luo, niin saat tuntea ja elää todeksi sen, minkä hän jo tietää: Sinä olet lahja, olet timantti.