Raamattu lupaa, että Jeesusta katselemalla me muutumme Hänen kaltaisekseen ‘ … Me kaikki , jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimessa, muutumme saman kuvan kaltaisiksi…’  Jos todella vietämme aikaa Jeesuksen kanssa, niin muuttuminen näkyy myös ulospäin. Elämämme, puheemme, asenteemme ja tekomme todistavat että olemme muuttumassa Herramme kaltaisiksi. Rakkaus on elämäämme ohjaava voima.
Pelastuksemme ei ole tietenkään kiinni meidän teoistamme, yksin Jeesuksen täydellinen työ takaa meille pelastuksen. Kuitenkin Jeesuksen kaltaisuus ’pakottaa’ meidät toimimaan Hänen tavallaan.

Jos ei, niin silloin on aika pysähtyä tarkastelemaan omaa elämäänsä. Onko käynytkin kuin
‘…jos joku on sanan kuulija, eikä sen tekijä, niin hän on miehen kaltainen joka katselee
kuvastimessa luonnollisia kasvojaan, lähtee pois ja unohtaa heti…´ Katselemalla itseämme emme tee Jeesuksen tekoja. Näemme itsemme ja uskovina hyvätkin aikeemme voivat muuttua itsekkäiksi ja raamatun tulkintamme lakihenkiseksi. Silloin piiskaamme niin itseämme, kuin toisiamme vaatimalla jotain mitä Jumala ei meiltä vaadi. Hänen tahtonsa on, että katsomme täydelliseen lakiin – vapauden lakiin, Jeesukseen – ja pysymme siinä.
Mieti mikä vaikutus sinulla on ympärilläsi oleviin. Saako Jeesuksen rakkaus vaikuttaa sinun
elämäsi kautta? Millainen peili sinulla on?