Miten voin tulla uskoon?

● Ymmärrän olen syntinen ja tarvitsen Jumalan apua.

Mitä synti sitten on? Jeesus sanoo: Synti on siinä, että ihmiset eivät usko minuun Joh 16:9.

Synti pohjimmiltaan on tottelemattomuutta Jumalaa kohtaan, se että en usko Jeesukseen on jo Jumalan edessä syntiä, joka johtaa ihmisen iankaikkiseen eroon Jumalasta.

Tämä tottelemattomuus Jumalaa kohtaan ja Hänen yhteydestään erossa eläminen vaikuttaa myös meidän ajatuksiimme, asenteisiimme, puheisiimme ja tekoihimme.

● Jumalan ratkaisu syntikysymykseen on Jeesus.

Kun uskon Jeesuksen ristintyöhön saan syntini anteeksi!

”…hän on rakastanut meitä ja lähettänyt Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi…” 1 Joh.4:10

”Sitä, joka uskoo häneen, ei tuomita, mutta se, joka ei usko, on jo tuomittu, koska hän ei uskonut Jumalan ainoaan Poikaan.” Joh. 3:18. ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.”Joh.3:16.

● Jos olet valmis tunnustamaan syntisi, hylkäämään entisen elämäntapasi ja uskomaan, että Jeesus kuoli ristillä sovittaakseen sinunkin syntisi, voit rukoilla näin:

Jeesus tunnustan sinulle olen syntinen, olen tehnyt syntiä Jumalaa ja ihmisiä vastaan.

Tahdon luopua syntisestä elämästäni ja pyydän sinulta anteeksi kaikkia pahoja tekojani.

Uskon, että kuolit ristillä minunkin syntieni sovittamiseksi ja nyt haluan ottaa sinut uskossa vastaanpelastajakseni ja Herrakseni. Tule elämääni! Tästä lähtien haluan seurata sinua Jeesus. Aamen.

Onnittelen sinua, jos tosissasi rukoilit tuon rukouksen, olet nyt saanut syntisi anteeksi ja tullut uskoon! Olet Jumalan lapsi ja olet matkalla Taivaan kotiin!

Siunattua kotimatkaa sinulle veljeni ja siskoni Jeesuksessa!

t. Härmäin Vapaaseurakunnan pastori Jukka-Pekka Halonen