Raamatussa kerrotaan kuinka Jumala täytti Pyhällä Hengellä Jeesuksen seuraajat helluntaipäivänä. Siitä alkoi Kristillisen seurakunnan toiminta ja Pyhän Hengen aika. Näemme Jumalan Sanasta selkeästi sen, ettei ihminen voi tulla uskoon, ellei Jumalan Pyhä Henki häntä uudestisynnytä Jeesuksessa Kristuksessa.

 
Kun ihminen kiinnostuu hengellisistä asioista se on Jumalan työtä, jonka Pyhä Henki vaikuttaa. Pyhä Henki paljastaa, että maailma on väärässä, Hän paljastaa mitä on synti, mitä on vanhurskaus ja mitä on tuomio. Jeesus itse sanoo: Synti on siinä, että ihmiset eivät usko minuun. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla. Ainoastaan ja vain Jeesuksessa meillä on pelastus, hänen veressänsä meillä on syntien anteeksiantamus. Älä käännä sisintäsi pois silloin, kun Jumala sinua kutsuu ja vetää yhteyteensä. Anna Hänen pelastaa sinut tulevalta vihalta ja puhdistaa sinut Jeesuksen Kristuksen veressä hänen sovitustyönsä kautta- Silloin saat riemuita Jumalan yhteydessä Jeesuksen valmistamasta sovituksesta.
Vaikka maailmassa tapahtuu ikäviäkin asioita, jotka tuovat ahdistusta elämääsi, voit Jeesuksessa  kokea rauhaa ja turvallisuutta – Astut sisään pelastukseen ja elämään joka johtaa Taivaallisen Isän luo.

 
Rukoile: Jumala tunnustan sinulle; olen syntinen ja tarvitsen anteeksiantoasi. Puhdista minut Jeesuksen verellä, anna minun syntini anteeksi. Uudestisynnytä minut lapseksesi Jeesuksen nimessä ja veressä, Pyhän Hengen kautta. Tahdon antaa elämäni sinulle. Tule Jeesus asumaan sisimpääni Pyhän Hengen kautta. Opeta ja johdata minua. Kiitos että olet minut pelastanut ja saan olla matkalla Taivaan kotiin, iankaikkiseen elämään. Kiitos, että annat rauhan minun sisimpääni. Jeesuksen nimessä. Aamen!
Lue raamatustasi: Apt. 2., Joh.6:44, Joh 16:7-11, Apt. 4:12, Room.5:8-11, Joh.16:33, Joh.14:6, Joh.5:24.

Siunaten, Jukka-Pekka Halonen