Herran kädet turvan antaa, tulla saa mitä vain matkallain, yli maailman melskeen ne kantaa, kädessä Herran turvan saan, sanotaan eräässä laulussa.
Katsoessani presidentti Mauno Koiviston hautajaisia, mieleeni jäi voimakkaasti ajatus käsistä. Presidentti Koivistolla oli isot kädet, jotka antoivat turvaa. Joskus ne myös vauhdittivat jonoa, jos kättely meinasi mennä liian pitkäksi.

 
Kädet antavat turvaa. Yöllä heräävä vauva saattaa tyyntyä pelkästä käden kosketuksesta ja jatkaa uniaan. Pienen lapsen on turvallista kulkea liikenteessä äidin tai isän kädessä. Moni lapsi saatetaan alkuun koulutielle vanhemman turvallisessa kädessä.

Rakastuneet haluavat pitää toisiansa käsistä kiinni eivätkä malttaisi millään irroittaa. Horjuvan vanhuksen kulkemiselle antaa tukea toisen ihmisen käsi.

Kuoleman lähestyessä moni ihminen haluaa pitää läheistensä käsistä kiinni. Myös Jeesukselle Isän käsi oli tärkeä ja turvaa antava. Ristillä Jeesus sanoi: ” Isä, sinun käsiisi minä annan henkeni.”

Meille jokaiselle on annettu mahdollisuus kulkea käsi kädessä Jeesuksen kanssa. Raamatussa sanotaan: ” Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala ja sinua kannattavat iankaikkiset käsivarret”. Onko sinulla jo käsi turvallisesti Taivaan Isän kädessä?

 
Tartu kiinni Isän käteen!

t. Erja Halonen